Jongste Puppyklasse:
Voor honden die op de dag waarop de hond wordt geshowd de leeftijd van 4 maanden hebben bereikt en niet ouder zijn dan 6 maanden.

PUPPY KLASSE:
Voor honden die op de dag waarop de hond wordt geshowd de leeftijd van 6 maanden hebben bereikt en niet ouder zijn dan 9 maanden.

JEUGD KLASSE:
Voor honden die op de dag waarop de hond wordt geshowd de leeftijd van 9 maanden hebben bereikt en niet ouder zijn dan 18 maanden.

JONGE HONDEN/TUSSEN KLASSE:
Voor honden die op de dag waarop de hond wordt geshowd de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt en niet ouder zijn dan 24 maanden.

OPEN KLASSE:
Voor honden die op de dag waarop de hond wordt geshowd de leeftijd van 15 maanden hebben bereikt.

KAMPIOENS KLASSE:
Voor honden die een Nationale of Internationale kampioenschapstitel hebben. De titels dienen op het inschrijfformulier te worden vermeld en een kopie van het Certificaat dient te worden bijgesloten. Indien de bewijsstukken ontbreken wordt de hond automatisch in de open klasse ingeschreven!

GEBRUIKSHONDEN KLASSE:
Deze klasse is alleen voor gebruikshonden, hiertoe dient dan ook een kopie van een gebruikshondenverklaring afgegeven door het overkoepelend orgaan van het land waarin de eigenaar van de hond woonachtig is bijgevoegd te worden. Is dit bewijsstuk niet bijgevoegd, dan wordt de hond automatisch in de open klasse ingeschreven!

VETERANEN KLASSE:
Voor honden die op de dag waarop de hond wordt geshowd de leeftijd van 8 jaar hebben bereikt.

KOPPEL KLASSE:
Voor een reu en een teef van hetzelfde ras (variƫteit) en eigendom van dezelfde exposant en ingeschreven in een van de hierboven vermelde klassen.